Toetje aan een stokje.
Door: Bregt
Blijf op de hoogte en volg Peter
29 April 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Forestville, CA
Toetje op een stokje!
Wij zijn onderhand aan onze laatste week begonnen. Vrijdag jl waren we op weg naar een natuurcamping in Pine Grove, vlak bij Jackson. Komen we daar op grote hoogte (8650 voet) in een sneeuwgebied (met mist!) terecht. Eerst een beetje natte sneeuw en uiteindelijk een dik pak. De sneeuwschuivers kwamen ons
tegemoet; en dat op 24 april! Frans heeft de camper op de weg gehouden. Een erg spannende rit. In Pine Grove scheen de zon, niks aan de hand. We troffen er een prachtige natuurcamping. Meteen een vuur gemaakt in een grote ijzeren ton, zoals die bij elke kampeerplek staat. Maar 'snachts is het aardedonker en geen stroom: zuinig met electra zijn dus. Vroeg naar bed en er vroeg weer uit. Een prachtige wandeling gemaakt door het bos en verder een rustige ochtend gehad.
Om half drie: actie! Ageeth, Erwin en de mannen komen er aan en gaan op een plaats tegenover de onze staan met hun nieuwe tent. De jongens gaan bij ons in de camper slapen, in het bovenbed. Meteen wéér hout gezocht in het bos met Tjerk en Hidde, zoals de indianenvrouwen vroeger deden volgens de info in het museum.
Het vuur weer flink opgestookt. Ageeth had een heerlijke pan eten mee. Henny en ik hebben salade en rijst gemaakt en we hebben met zn allen lekker gegeten.
Er volgde nog een echt amerikaans toetje: marsh mellow aan een stokje, in het vuur warm laten worden en dan tussen twee koekjes plakken. Het is heerljk zoet en smerig tegelijk. Maar volgens Erwin kan een buitenlander in amerika pas slagen als hij dit kan maken en het ook nog lekker vindt. Jammer dat Tjerk tegen
de avond ziek werd. De nacht werd onrustig voor hem. Bij ons in het bovenbed kon hij niet, want dan was de wc te ver weg. Hidde mafte door alles heen. Tjerk hield zich verder kranig en zoals meestal bij kinderen: 'sochtends was hij weer fit en kon hij bij het ontbijt een gekookt ei tegen zn kop stuk slaan.
De zondagochtend was zo voorbij. Nog even door het bos over een trail. Daarna nog naar het museum over de Miwok-indianen; Tjerk leerde daar boren met een pompboor, zoals de indianen deden (zie foto). In de middag gingen we samen nog naar Jackson met een Historic Downtown. Daarna gingen we uit elkaar: wij op weg naar Fort Bragg. Het was een mooi weekend.
Groeten voor iedereen,
Bregt.
29 April 2009 - 08:29
Femke:
Lieve heiti & Henny, Peter & Bregt,
Ik hoop dat alles goed met jullie gaat, zo te lezen wel! Ik was even benieuwd wanneer jullie nu weer aankwamen in Nederland, en hoe laat. Groetjes Femke, Diederik & Felize.