Varia over onze reis
Door: Frans
Blijf op de hoogte en volg Peter
23 April 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Gisteren waren we nog in de staat Nevada. Las Vegas hebben we, tot teleurstelling van Henny, links laten liggen, hoewel we daar slechts luttele mijlen van verwijderd waren. Veel State Parks bezocht: Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion. Voorafgaand aan zo'n park doe je er verstandig aan het bijbehorende uitstekend ingerichte Visitor Centre te bezoeken. Daar krijg je allerlei nuttige informatie en ook wordt er in het algemeen een film over het park vertoond. Van Zion was ik met name onder de indruk, prachtige natuur, fascinerend om door het park te rijden en er was een shuttle bus beschikbaar die je door het park voert langs de mooiste uitzichten.
Gemiddeld rijd ik elke dag wel zo´n 150 mijl. Dat lijkt niet zoveel, maar door de bergen is de gemiddelde snelheid niet groot.
Henny houdt elke dag een reisverslag bij. Foto´s worden door Bregt, Peter en Henny gemaakt. Later moet daaruit een selectie worden gemaakt.
Als we ´s avonds een camping hebben gevonden, dan drinken we een glaasje port of een biertje met daarbij nootjes. Na enige tijd voelen Henny en Bregt zich dan geroepen om een lekkere maaltijd te bereiden. Deze twee onderdelen zijn een rustpunt in de toch wel hectische reis die we maken
Verbinding met internet is niet altijd beschikbaar, tot frustatie van Peter. Dat geldt ook voor het gebruik van zijn mobiele telefoon, geen bereik.
Onze dagelijkse uitgaven beperken zich tot benzine,etenswaren en campinggeld. We houden goed bij wie wat uitgeeft en ook hoe gulzig onze Ford Super Duty is. Overigens is dat een fantastische machine. Ik kan me nu goed voorstellen dat Amerikanen, gegeven hun wegennet, aan krachtige motoren zijn verknocht.
Ik sluit af. We vormen een goed team en de camper is groot genoeg om toch voldoende privacy te hebben. Kortom, het gaat tot nu toe erg goed en we hopen over ongeveer twee weken de camper ongeschonden bij de verhuurder in San Francisco af te leveren. Van daaruit terug naar Nederland met de KLM. Ik zal nog nagaan of we de geboekte vlucht KL 606 nog moeten bevestigen.
Hartelijke groet van ons allen
Frans.
23 April 2009 - 06:43
Karin Zomers:
Dag allemaal,
Vreemde vogels (letterlijk)daar bij jullie, wel prachtig wat jullie daar allemaal weer zien. Hopelijk gaat het goed met Peter zijn gipsarm. Wij hebben afgelopen weekend de Amstel Gold Race toerversie gereden van 150 km. Prachtig daar in het Limburgse land, alle fruitbomen stonden in bloei, mooi gezicht! Nog maat lekker even genieten allemaal, nog twee weekjes, het gaat snel! -
23 April 2009 - 06:44
Karin Zomers:
Dag allemaal,
Vreemde vogels (letterlijk)daar bij jullie, wel prachtig wat jullie daar allemaal weer zien. Hopelijk gaat het goed met Peter zijn gipsarm. Wij hebben afgelopen weekend de Amstel Gold Race toerversie gereden van 150 km. Prachtig daar in het Limburgse land, alle fruitbomen stonden in bloei, mooi gezicht! Nog maar lekker even genieten allemaal, nog twee weekjes, het gaat snel! -
23 April 2009 - 19:36
Annie Annaeus:
leuk om jullie te volgen door de prachtige omgeving.hopelijk gaat het goed met peter.wij waren in zweden.hier lekker lente weer. ook warm in zweden ,eigenlijk niet normaal.groeten van ons en nog een fijne tijd en kom goed terug. -
25 April 2009 - 07:02
Tjerk En Catharina:
lieve allemaal,
wat een ervaring zo'n reis met al die prachtige natuur.Fijn dat alles nu goed gaat.Brecht en Peter jullie krijgen de hartelijke groeten van tante Sjoek. Ze is wel wat achteruit gegaan na haar val , het zag er niet uit een wond boven het oog en verder haar gezicht en hals blauw,groen etc.,gelukkig trekt het weer wat weg,maar ze voelt zich niet fit, het eten wil ook niet,maar aangezien ze aldie medicijnen krijgt is dat wel nodig.Ze heeft een mooi vooruitzicht want zoals jullie ook wel zullen weten komt Annemiek een dag na jullie aan en blijft dan geloof ik 2 weken. Hier gaat alles oké, ik sta elke dag op de kop in de tuin en Tjerk, ja zowaar is met het kippenhok begonnen en zo te zien wordt het een waardig onderkomen. Het weer is bijzonder elke dag zon en een lekker temperatuurtje,maar geen regen voor de tuin( nou ja niet zo zeuren) .
Lieve allemaal fijn dat
jullie het allemaal goed gaat en leuk met elkaar hebben
, ik hoop jullie na de landing gauw te ontmoeten
en alle verhalen te horen.
lieve groet van ons ,Tjerk en Catharina.
26 April 2009 - 12:59
Jelle En Afke,:
Beste mensen,
We vinden het erg knap hoe jullie altijd zo'n spannend reisverslag produceren en ook de foto's daarbij. We volgen jullie op de voet. Ik hoop toch dat Peter op het eind van de reis heel voorzichtig een klein afdalinkje kan maken op zijn nieuwe fiets. Het is toch wel erg jammer dat Peter een beetje beperkt is, maar dan zie je dat in die situatie opeens sterke krachten naar voren komen. En ja, het had erger kunnen zijn. We wachten nieuwe berichten af. Dit weekend hoop ik dat de kinderen kunnen komen, alhoewel Tjerk niet al te fit is. Met H'veen gaat het goed tot redelijk. Ze missen een fanatieke supporter op de tribune. Bij ons alles in orde. Mooi zeilweer. We zijn een paar dagen op het wad geweest. Zeehondjes gezien. Thuis jonge eendjes vandaag uitgekomen, verder veel vogeltjes aan het broeden. Zo heeft elke natuur zijn bekoringen.
Beste groeten, gezondheid en oant de oare keer.
Groetnis,
Jelle en Afke ût it heitelân -
26 April 2009 - 16:48
Marjolein:
leuk om jullie zo te kunnen volgen,reizen wij een ook beetje mee.lijkt me erg mooi daar.wij zijn ondertussen in frankrijk en oost duitsland geweest. ik heb bijna mijn rijbewijs.
nog een heel fijne tijd en gezond weer terug komen!misschien moet peter zijn fiets maar in de wilgen hangen?
28 April 2009 - 12:21
Vroukje Bleeker:
Eindelijk een reactie uit Purmerend.Ik geniet van jullie reisverslagen en mooie foto's.Wens jullie nog een goed verblijf toe en tot ziens in Nederland. -
28 April 2009 - 17:57
Klaske:
De vogel die je gefotograveert hebt is volgens papa stellers jay (stellers gaai)
ik heb heel erg zin in over een week.